Back شما اینجا هستید: صفحه اصلی گزارش تولد سفارشی؛ تاریخی به قیمت جان

تولد سفارشی؛ تاریخی به قیمت جان

اصرار و تلاش والدین برای تولد نوزاد در تاریخ های خاص و رُند یا همان تقویمی با انجام سزارین بی مورد و بدون تجویز پزشک به جای زایمان طبیعی، به عنوان پدیده ای نوظهور در سالهای اخیر به مُد تبدیل شده است.

به گزارش "همدان نیوز"، تولد تقویمی در تاریخ های رند به کاری جذاب و هیجان انگیز برای والدین تبدیل شده بنابراین بدون در نظر گرفتن توصیه های پزشکی و تنها برای نیل به هدف خود، دست به سزارین زده تا در تاریخ از پیش تعیین شده نوزاد خود را به دنیا بیاورند.

در حالی والدین دست به چنین اقدامی می زنند که این مساله می تواند برای سلامت نوزاد و مادر بسیار مضر باشد و نوزاد را سالها با آثار منفی زایمان تقویمی درگیر کند، یعنی سزارین برای تولد رُند علاوه بر عفونت و خونریزی پس از زایمان، موجب تولد نوزاد نارس می شود.

ممنوعیت سزارین تقویمی

البته در این باره معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان خبر از ممنوعیت سزارین تقویمی در تاریخ ۰۴/۰۴/۰۴ خبر داد و گفت: برای جلوگیری از سزارین‌های غیرضروری در تاریخ یاد شده برنامه‌ نظارتی ویژه‌ای در سطح مراکز درمانی اجرا می شود.

غلامرضا کلوندی افزود: بر اساس ابلاغیه‌ای بر لزوم ثبت دقیق، به‌موقع و واقعی موالید و مقابله جدی با پدیده سزارین‌های انتخابی تقویمی تأکید شده است.

وی بیان کرد: برخی خانواده‌ها به دلایل شخصی یا اعتقادی، تاریخ تولد فرزند خود را با روزهای خاص هماهنگ می‌کنند، اما این موضوع نباید منجر به انجام زایمان‌های غیرعلمی و سزارین‌های غیرضروری شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: تیم‌های نظارتی دانشگاه با حضور میدانی در بیمارستان‌ها، عملکرد مراکز درمانی، پزشکان و تیم‌های زایمانی را در زمینه رعایت بخشنامه‌های وزارت بهداشت و میزان سزارین‌های انجام‌شده مورد بررسی دقیق قرار می دهند.

کلوندی گفت: با توجه به ماده ۵۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، حفظ استانداردهای خدمات بارداری و زایمان و پرهیز از مداخلات بی‌دلیل در فرآیند زایمان ضروری است.

وی با بیان اینکه نظارت‌ در بیمارستان‌هایی که آمار سزارین بالا دارند، با حساسیت بیشتری انجام می‌شود اظهارکرد: سلامت مادر و نوزاد، احترام به اصول علمی پزشکی، جلوگیری از تبدیل تاریخ تولد به مساله‌ای سلیقه‌ای از اهداف دانشگاه علوم پزشکی است و در این راستا سیاست این مجموعه حمایت از زایمان های طبیعی ایمن و مقابله با سزارین‌های بی‌مورد است.

مشکلات تنفسی در انتظار نوزادان تقویمی

یک فوق تخصص نوزادان در همدان نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: برخی خانواده ها دنبال به دنیا آوردن فرزندشان در تاریخ های خاص و از پیش تعیین شده هستند بنابراین زایمان های زودتر از موعد انجام می دهند.

دکتر بهناز بصیری اضافه کرد: این قبیل والدین می خواهند در تاریخ ویژه ای فرزند خود را به دنیا بیاورند در حالیکه این اقدام آنها (اندکاسیون مامایی) یعنی ضرورتی از نظر علمی پزشکی ندارد در حالیکه تبعات و عوارض بالایی برای نوزاد به همراه دارد.

وی تاکید کرد: مهمترین عوارض برای نوزادانی که به این شیوه متولد می شوند، بروز مشکلات تنفسی است که برخی مواقع با بستری های کوتاه مدت احتمال رفع مشکل وجود دارد اما گاهی مواقع به علت شدت یافتن این عارضه، به بستری های طولانی مدت و استفاده از دستگاه ها و وسایل کمک تنفسی نیاز می شود که به ضرر نوزاد است

وی با تاکید بر اینکه تولد تقویمی کار غیرضروری است گفت: یک زایمان طبیعی در چهلمین هفته بارداری به صورت نرمال ختم می شود و از حدود هفته ۳۸ به بعد اگر زایمان اتفاق بیفتد احتمال عوارض بسیار کم است ولی زودتر از این موقع مشکلات زیادی به همراه دارد به ویژه اگر به صورت سزارین باشد.

این پزشک متخصص زنان ادامه داد: سزارین زود هنگام و بی مورد باعث ایجاد عوارض تنفسی برای نوزاد می شود بنابراین پیشنهاد می شود هیچگاه این کار صورت نگیرد؛ حتی برای مادران که در هفته ۳۸ یا ۳۹ بارداری قرار دارند سزارین توصیه نمی شود و باید اجازه دهند نوزاد به صورت طبیعی در زمان مقرر متولد شود.

دکتر بصیری درباره پروسه زایمان طبیعی توضیح داد: وقتی زمان تولد نوزاد فرا می رسد به صورت فیزیولوژیک در بدن مادر باردار اتفاق هایی شروع می شود و در یک زمان این وقایع پشت سر هم رخ داده و در نهایت منجر به زایمان می شود.

وی تاکید کرد: والدین اجازه دهند این پروسه و ترکیب توالی وقایع ، خودش به صورت طبیعی پیش برود بنابراین اگر این ترتیب و توالی در هفته سی هشتم و سی نهم بارداری رخ بدهد مشکلی نیست و جلوی آن را نمی گیرند چرا که از هفته ۳۸ به بعد احتمال اینکه زایمان طبیعی رخ بدهد وجود دارد.

فوق تخصص نوزادان ادامه داد: البته این فرق می کند با اینکه ما بدون اینکه پروسه زایمان و دردهای زایمانی و مقدمات آن در بدن مادر شروع شده باشد و بدون مقدمه اقدام به سزارین کنیم.

بصیری تاکید کرد: چنانچه زایمان خود به خود از هفته ۳۸ شروع شود مشکلی برای نوزاد ایجاد نمی شود چرا که از این زمان به بعد ما می گوییم بچه "رسیده" است اما اگر مادر بی دلیل و بدون شروع علائم زایمان اقدام به سزارین کند باید عواقب آن را نیز به جان بخرد چراکه احتمال بروز مشکل نوزاد زیاد است.

وی گفت: سزارین یک عمل جراحی است و نباید بدون دلیل علمی و پزشکی، این جراحی و تمام عوارض بیهوشی و جراحی را بیهوده به فردی تحمیل کرد.

فوق تخصص نوزادان تاکید کرد: در بیمارستان فاطمیه، بدون دلیل و پیش از آغاز زمان پروسه زایمان و تنها به درخواست مادر بر روی او عمل سزارین انجام نمی شود.

بصیری ادامه داد: عمل سزارین در بیمارستان فاطمیه تنها در صورتی که زایمان طبیعی خطری برای مادر و جنین داشته باشد صورت می گیرد بنابراین خودخواسته عمل سزارین در بیمارستان دولتی صورت نمی گیرد اما در بیمارستان های خصوصی این کار انجام می شود.

تولد تقویمی برای خودنمایی

یک استادیار جامعه شناسی گفت: تولد نوزاد در تاریخ های رُند به یک تفنن و علاقه تبدیل شده است مانند افرادی که علاقه به نگهداری عتیقه در خانه دارند.

صفی الله صفایی افزود: با توجه به اینکه این موضوع به یک اپیدمی و پدیده اجتماعی فراگیر تبدیل نشده پرداختن به آن نیز می تواند موجب رونق گرفتن و افزایش گرایش مردم به این موضوع شود.

وی بیان کرد: تولد تقویمی بیشتر به واسطه خودنمایی و جلب توجه صورت گرفته و از شکم سیری و ثروت نشات می گیرد در حالیکه جزو نیازهای و ضروریات یک خانواده محسوب نمی شود.

این کارشناس اجتماعی اظهار کرد: در جامعه‌شناسی با مفهومی به نام «خود آیینه‌ سان» مواجهیم که از آن به «من در آیینه دیگران» تعبیر می شود که در نظریه «خود آیینه‌ سان» که چارلز هورتون کولی آن را تنظیم کرده، فرد به واکنش‌ دیگران نسبت به رفتار خود توجه دارد.

وی اضافه کرد: این افراد می خواهند بدانند دیگران نسبت به آنها چگونه توجهی دارند و آنها را چگونه می بینند بنابران با یکسری کارها خود را در معرض قضاوت دیگران قرار می دهند.

این استادیار جامعه شناسی تاکید کرد: برای جلوگیری از بروز این رفتارها باید در زمینه سبک زندگی از سوی نهادهای آموزش و فرهنگی کار شده و پیام هایی در رسانه ها و شبکه های اجتماعی فراگیر درباره تبعات این موضوع منعکس شود.

صفایی افزود: همواره تغییرات اجتماعی و نگاه های اجتماعی در همه ابعاد خود را نشان می دهد بنابراین در این باره نیز باید به همه ابعاد توجه داشت.

رهاورد:

بر اساس آخرین ارزیابی‌های صورت گرفته، همدان با ۱۰ تا ۱۲ درصد تولد نوزاد نارس یکی از استان های رتبه‌دار در زمینه مرگ نوزادان به علت نارسایی است که یکی از علل آن گرایش به سمت تولد تقویمی است.

تصمیم احساسی یک خانواده برای تولد نوزاد پیش از موعد تنها به واسطه ثبت تاریخی رند و زیبا در شناسنامه کودک، هر چند به ظاهر یک تصمیم ساده و رمانتیک تلقی می شود اما همین کار به ظاهر ساده یا مداخله در امور پزشکی و تولد طبیعی نوزاد می تواند سالها کودک و مادر را درگیر کند.

در گذشته چشم و هم چشمی ها به خرید لوازم خانه، نوع پوشش و دیگر مواد ختم می شد اما با گذر زمان خانواده ها پا را فراتر گذاشته و برای ایجاد حس تفاوت و تمایز بین خود با دیگران، با جان و سلامت نوزاد خود بازی می کنند.

ناگفته پیداست حفظ سلامت نوزاد بسیار مهم و حیاتی است و هیچ تاریخ رندی ارزش به خطر انداختن جان نوزاد و مادر را ندارد بنابراین نباید با تن دادن به سزارین، به بهانه تولد نوزاد در یک تاریخ شیک و رُند، نوزاد را قربانی وسوسه های خود کرد.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن