بیش از 88 هزار تماس در سامانه 125 همدان ثبت شد
- توضیحات
- منتشر شده در شنبه, 07 مهر 1403 14:00
- نوشته شده توسط فرشته اکبری
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان با بیان اینکه عوامل مختلفی بر مدت زمان رسیدن آتشنشانان به محل حادثه موثر است، گفت: بیش از ۸۸ هزار تماس در سامانه ۱۲۵ همدان ثبت شد.
به گزارش "همدان نیوز"، سید صادق پورسینا ضمن تبریک سالروز حماسه و ایثار به آتشنشانان، اظهار داشت: این روز ریشه در شهادت و رشادت آتشنشانان در حادثه هفتم مهرماه سال 1359 دارد. روزی که در آبادان تعدادی از همکارانمان را از دست دادیم و به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
وی به انجام عملیات آتشنشانان همدان در نیمه نخست امسال اشاره کرد و گفت: تا پایان شهریورماه، 88 هزار و 165 تماس با سامانه 125 گرفته شده که 2 هزار و 676 مورد از آن منجر به عملیات شده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان، افزود: از این تعداد عملیات یک هزار و 451 مورد مربوط به اطفای حریق و یک هزار و 225 مورد هم عملیات امداد و نجات بوده است.
پورسینا افزود: 365 مورد احتیاط حریق داشتیم که شامل استقرارهایی است که در ساعات شلوغ و پیک ترافیکی در معابر مختلف شهری داریم. در ایام خاصی از سال مانند زمان بازگشایی مدارس، تعطیلات، اعیاد و مناسبتهای مذهبی، تاریخی و ملی که بر افزایش بار ترافیکی تاثیر میگذارد برای تسریع در امدادرسانی و به حداقل رساندن زمان حضور در صحنه حوادث، نیروهای ما در سطح شهر مستقر میشوند.
وی با بیان اینکه در عملیاتهای انجام شده، 75 نفر مصدوم و 13 فوتی داشتیم، بیان کرد: وقتی شهروندان در حوادث مختلف حریق یا موارد دیگر گرفتار میشوند با ورود همکاران ما نجات پیدا میکنند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان، گفت: وقتی ساختمانی آتش میگیرد افراد ممکن است در طبقات مختلف آن گرفتار شوند که به واسطه آتشنشانان نجات پیدا میکنند یا وقتی عضوی از بدنشان در اجسام مختلف گیر میکند، همکاران ما در محل حاضر و اقدام به آزادسازی اندام میکنند.
پورسینا از آمار بالای مزاحتهای تلفنی در سامانه 125 خبر داد و گفت: متاسفانه 54 هزار و 272 مورد از تماسهای این مرکز مربوط به مزاحمتهای تلفنی بوده است.
افزایش 43 درصدی تماسهای منجر به عملیات
وی از افزایش 16 درصدی تماس با سامانه 125 نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و تصریح کرد: تماسهای منجر به عملیات ما نسبت به پارسال 43 درصد افزایش یافته که بخشی از آن با بارشهای خوبی که داشتیم مرتبط است. در نتیجه گرمای هوا که بستر را برای رویش پوشش گیاهی آماده میکند با شروع فصل گرم آتشسوزی در پوششهای گیاهی افزایش چشمگیری داشته است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان، افزود: از طرفی هم امسال بهخاطر قطعی برق، شاهد افزایش حوادث آسانسوری بودیم و افزایش 43 درصدی را در حواث و امدادرسانی داشتیم.
پورسینا با بیان اینکه به نسبت پارسال 11 درصد کاهش مزاحمتهای تلفنی را داشتیم، تصریح کرد: سال گذشته 61 هزار و 106 مورد مزاحمت تلفنی داشتیم که امسال به 54 هزار و 272 مورد رسیده است.
وی از افزایش 54 درصدی عملیات اطفای حریق خبر داد و گفت: امسال نسبت به پارسال 45 درصد و نسبت به آمار بلند مدت هم 13 درصد افزایش بارش داشتیم و 1.4 درجه هم فزایش دما را داشتیم که شرایط را برای آتشسوزی بیشتر فراهم میکرد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان به افزایش 23 درصدی حوادث امداد و نجات نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و عنوان کرد: یکی از علل اصلی این افرایش مربوط به قطعی برق و نجات افراد از آسانسور است.
پورسینا از فعالیت 10 ایستگاه آتشنشانی در نقاط مختلف شهر خبر داد و تصریح کرد: به طور میانگین روزانه 15 عملیات توسط ایستگاههای مختلف به سرانجام میرسد.
وی با بیان اینکه بر اساس استاندارد باید تعداد ایستگاههای ما افزایش پیدا کند، گفت: از نظر نیروی انسانی هم امسال جذب 40 نفر را در دستور کار داریم که تا پایان سال به مجموعه ما اضافه میشوند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان از تعمیرات ماشینآلات آتشنشانی خبر داد و بیان کرد: امسال توانستیم از خروج 4.5 میلیارد تومان سرمایه سازمانهای آتشنشانی و خدمات ایمنی استان جلوگیری کنیم. به این شکل که با ظرفیتی که در سازمان ایجاد کردیم علاوه بر تعمیر و تجهیز ماشینهای خود، تعمیر و تجهیز ماشینآلات سایر شهرداریهای سطح استان را هم انجام دادیم.
پورسینا از خرید تجهیزات ایمنی و آتشنشانی در سازمان خبر داد و گفت: 78 درصد کل بودجه سازمان را در نیمه امسال محقق کردیم و ملزوماتی مانند دستگاههای تنفسی، فنهای فشار مثبت، شلنگ و ملزومات ایمنی را خریداری کردیم، همچنین امسال عملیات بازسازی دو ایستگاه را انجام دادیم.
وی به مدت زمان رسیدن آتشنشانان به محل حادثه اشاره کرد و افزود: این زمان به عوامل مختلفی مانند شرایط اقلیمی، ساعت وقوع حادثه و شدت ترافیک بستگی دارد، اما در بیشتر مواقع نیروهای ما در زمان طلایی 3 تا 5 دقیقه در صحنه حادثه حاضر میشوند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان، گفت: با پوششهای ایستگاهها و استقرارهایی که در نقاط مختلف شهر داریم، در همدان شاهد حضور نیروها به صحنه حادثه در حدود 3 دقیقه هستیم.
پورسینا به با اشاره به ارتقای جایگاه آتشنشانان در بین مردم، بیان کرد: نگاه مردم به آتشنشانی یک نگاه با رافت و عطوفت است به ویژه از زمان حادثه دلخراش پلاسکو تعلق خاطر مردم به آتشنشانان بیشتر شد و مردم فهمیدند که آتشنشانان بدون هیچ چشمداشتی برای نجات جان و مال مردم کمک میکنند.
وی با بیان اینکه یک خدا قوت میگویم به خانوادههای عزیز آتشنشانان که در زمان حضور این افراد در ایستگاهها و دوری از خانواده، بار اصلی زحمات بر دوش همسران این عزیزان قرار میگیرد.