Back شما اینجا هستید: صفحه اصلی خبر شهر و شورا در جلسه اول طرح سوال از شهردار همدان چه گذشت؟

در جلسه اول طرح سوال از شهردار همدان چه گذشت؟

شهردار همدان همراه با معاونان، مدیران مناطق و کارشناسان شهرداری پاسخگوی برخی از سوال‌های مطرح شده توسط اعضای شورای اسلامی شهر همدان شدند.

به گزارش "همدان نیوز"، سید مسعود حسینی برای پاسخگویی به 5 سوال طرح شده توسط اعضای شورا اسلامی شهر همدان در صحن علنی با حضور خبرنگاران دعوت شده به جلسه حاضر شد تا در وقت مقرر جلسه به 3 سوال از 5 سوال مطرح شده توسط اعضای شورا پاسخ دهد و پاسخ به 2 سوال دیگر به دلیل همزمانی با وقت شرعی به جلسه دیگر موکول شد.

اجرای ماده 83 شورا‌ها و طرح سوال از شهردار

در این جلسه رئیس شورای اسلامی شهر همدان، اظهار داشت: این جلسه بر اساس ماده 83 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران تشکیل شده است که بر مبنای این ماده قانونی چنانچه یک یا چند نفر از اعضای شورای شهر به عملکرد شهردار یا فعالیت شهرداری اعتراض یا ایرادی داشته باشند ابتدا توسط رئیس شورا موارد را به صورت روشن به شهردار تذکر خواهند داد.

محمود مسگریان افزود: در صورت عدم رعایت مفاد مورد تذکر، موضوع به صورت سؤال مطرح می‌شود که در این صورت رئیس شورا سؤال را کتباً به شهردار اطلاع خواهد داد و حداکثر ظرف 10 روز پس از ابلاغ، شهردار موظف به حضور در جلسه عادی یا فوق‌العاده شورا و پاسخ به سؤال است.

وی عنوان کرد: چنانچه شهردار از حضور استنکاف ورزیده یا پاسخ وی قانع کننده تشخیص داده نشود در جلسه دیگری موضوع مجدداً به صورت استیضاح که حداقل به امضای یک سوم اعضای شورا رسیده باشد، ارائه می‌شود. فاصله بین ابلاغ تا تشکیل جلسه که از طرف رئیس شورا تعیین خواهد شد حداکثر 10 روز خواهد بود. شورا پس از طرح سؤال یا سؤالات و جواب شهردار رأی موافق یا مخالف خواهد داد. در صورتی که شورا با اکثریت دو سوم کل اعضا رأی مخالف دهد، شهردار از کار برکنار و فرد جدیدی از سوی شورا انتخاب خواهد شد.

پویایی و رشد شورا با عمل به وظایف

رئیس شورای اسلامی شهر همدان تاکید کرد: این جلسه‌ها نشان‌دهنده رشد و پویایی شورای شهر است، چرا که به آنچه تعهد دادند حساس هستند در 3 سال اخیر شورا همه نوع حمایتی از شهرداری برای اجرای سیاست‌های شورا داشته است، این حق طبیعی شورا است که بر اساس قانون عمل کند. پس انتظار این است بعد از طرح سوال‌ها جلسه به مباحثه و مناظره تبدیل نشود بعد از شنیدن سخنان شهردار اگر اعضای شورا سوالی داشتند می‌توانند مطرح کنند.

در این جلسه سوال‌ها توسط سعید شهابی‌نیا، عضو شورای اسلامی شهر همدان در دوره ششم به ترتیب خوانده شد که بر اساس آن شهردار به تفصیل درباره هر سوال پاسخ داد که در ادامه این پرسش و پاسخ اعضای شورا و دید‌گاه‌های مطرح شده درباره سخنان شهردار و توسط اعضا را خواهید خواند.  قبل از خوانده شدن سوال‌ها یکی از اعضای شورای شهر به  تصویر‌برداری جلسه توسط شهرداری تذکر داد که رئیس شورا اعلام کرد حق شهرداری است که از مطالب مطرح شده تصویر‌برداری کند.

نحوه تعامل درون و برون سازمانی شهرداری برای اجرای وظایف

نخستین سوال این بود که چرا شهردار همدان در راستای انجام وظایف خود تعامل سازنده با دستگاه‌های دولتی و سایر مراجع برای جذب منابع، حل مشکلات، افزایش رضایت‌مندی مردم و غیره نداشته است که موجب تزلزل جایگاه مدیریت شهری شده است که شهردار همدان در پاسخ این سوال، گفت: شهرداری همدان خدمات بی‌منت و بی‌هیاهو به مردم ارائه داده است و هر کجا فعالیتی در شهر انجام شده شهرداری بخشی از آن بوده است، شهرداری به قول خود وفا کرده است. نمونه زمین 118 هکتاری است که با تعامل 23 هکتار آن به شهرداری  تعلق گرفت که البته با مصوبه شورا هم بوده است.

شهردار همدان تاکید کرد: یکی از نقاط مثبت که شهرداری به آن افتخار می‌کند ثبت جهانی هگمتانه است که نوعی از تعامل سازنده با  سایر بخش‌ها است شهرداری به تنهایی این بار را بر دوش داشت و انجام داد. انشا‌الله خبر‌های خوبی از دهلی خواهیم شنید. در بزرگداشت و کنگره‌های شهدا نقش داشتیم که تقدیر هم شدیم.

دید‌گاه اعضای شورا و پاسخ شهردار

وی درباره سرمایه‌گذاری هم عنوان کرد: به رغم همه مشکلات زمین مناسب سرمایه‌گذاری طرح پارک آبی با 300 میلیارد‌ تومان سرمایه‌گذاری به توافق رسید که در مدت یک تا 2 سال بهره‌برداری خواهد شد. دنبال این بودیم که خام‌فروشی نکنیم، برای سرمایه‌گذاری ستاد سرمایه‌گذاری در شهرداری همدان تشکیل شد طرح‌های پردیسان، ذوالفقار، سعیدیه و زمین‌های ارتش در دست اجرا است. حداقل 30 درصد زمین‌های ارتش به مشارکت خواهد رفت. در مجاورت سایت نخاله شهر 70 میلیون‌ دلار سرمایه‌گذاری خواهد شد. اینها بخشی از فعالیت سرمایه‌گذاری شهرداری است.

در این بین علی رحیمی‌فر دیگر عضو شورا به نحوه پاسخگویی شهردار به سوال اعتراض کرد و گفت: که منظور از طرح سوال این نبوده است، اما حسینی شهردار همدان این طور ادامه داد که بخش دیگر از فعالیت شهرداری همدان در حوزه سرمایه‌گذاری ایجاد سامانه حمل و نقل  بار است که در‌آمد ایجاد کرده است، 80 کیلو‌متر فیبر نوری با ارزش 200 میلیارد‌ تومان اجرا شده است.

افزایش سرمایه‌گذاری شهری در همدان

حسینی افزود: از 11 جایگاه خودروی برقی در شهر 6 جایگاه مصوبه همتا را گرفته برای  سایت گردشگری اکباتان 30 میلیارد‌ تومان برای ایجاد زیرساخت‌ها هزینه شده است، سایت گردشگری ولایت(فخر‌آباد) هم در دست‌ اجرا است، بازار پرندگان در مرحله خاکبرداری است حدود 3 متر گود‌برداری شده است شرکت سیمان از دیگر‌های طرح‌های سرمایه‌گذاری شهرداری است. بازار کبابیان در مرحله مناقصه است.

شهردار همدان گفت: طرح غنی‌زادگان باید در کمیسیون ماده 5 تصمیم‌گیری شود طرح‌های سرمایه‌گذاری را ریل‌گذاری کردیم و سرمایه‌گذاری زمانبر است بخشی از طرح‌ها تعطیل بود که فعال شدند و شهرداری زیرساخت‌ها را در این حوزه‌ها فراهم کرده است.

این بار عضو دیگر شورا مهدی حیدری به نحوه پاسخ دادن شهردار به سوال مطرح شده اعتراض کرد و گفت: که منظور از تعامل امتیاز دادن به دیگر دستگاه‌ها نیست، بلکه منظور این بود که شهرداری در این تعامل چه آورده‌ای برای شهر داشته است، نباید که شهر به صورت ملوک‌الطوایفی اداره شود، حتی تعامل سازنده با درون مجموعه شهرداری نداشتید، یک منطقه 4 بار در این مدت مدیر عوض شده 3 بار معاون خدمات شهری تغییر کرده است، بقیه قسمت‌ها همین وضع را دارد، نتواستید تعامل کنید پس شهرداری در حال حاضر چنین وضعیتی دارد.

اعتراض به نحوه پاسخ شهردار به سوال اعضای شورا

حمید بادامی نجات دیگر عضو شورا هم گفت: در دوره ششم فعالیت شورا بیشترین خدمات به بخش دولتی و غیردولتی ارائه شده است، سطح تعامل به حدی رسیده که مردم ناراضی هستند، حتی همه می‌دانند رابطه بین شهرداری، استانداری و نماینده شهر هم خوب نیست که یک ضعف بزرگ برای شهرداری است.

وی افزود: طرح جامع شهر بلاتکلیف است موجب نارضایتی مردم شده است، هر چند ثبت جهانی از اقدام‌های خوب شهرداری است که پیشنهاد آن هم از جانب شهرداری نبود، شورا 20 میلیارد‌ تومان برای این منظور در بودجه پیش‌بینی کرد. جایگاه شهرداری و شورا به شدت متزلزل شده قرار بر طرح 23 سول از شهردار بود که 16 سوال حذف شد.

دیگر عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: تعامل درون و برون سازمانی از وظایف ذاتی شهرداری است شهرداری باید برای انجام وظایف محوله خود با سایر نهاد‌ها همکاری و هماهنگی و تعامل داشته باشد، نباید این طور باشد که 50 نفر از مدیران شهرداری تبدیل به اصحاب صفه شوند. شهردار به جای ایجاد روح در مجموعه شهرداری همدان سرخوردگی ایجاد کرده است.

علی‌اکبر نظری افزود: در اجرای ماده 5 چقدر شهردار تعامل داشته است در مدت 3 سال از 40 هکتار یک مورد تفکیک شده است یک مورد از سرمایه‌گذاری را در این 3 سال شهرداری به شورا ارائه کند. تعلل در این حوزه موجب از دست رفتن در‌آمد برای شهر شده است.

علی رضایی دیگر عضو شورای شهر همدان نیز گفت: همدان به لحاظ سرمایه‌گذاری در قیاس با سایر شهر‌ها یک عقب ماندگی دارد زمانی که شهردار همدان برنامه برای شهردار شدن ارائه داد جلب، جذب و سرمایه‌گذار از جمله برنامه‌های شهردار بود که لازم بود شهردار با بهره‌مندی از سرمایه‌گذاران افق سرمایه‌گذاری مناسب را در شهر ترسیم کند آن هم در سطح ملی و بین‌المللی، همدان به لحاظ ویژگی‌هایش چه ظرفیتی را دارد. 

در کل کشور جذب سرمایه‌گذار با مشکل مواجه است

سعید شهابی‌نیا نیز از اعضای شورای شهر همدان، گفت: دائم نباید که از شهردار ایراد به نحوه پاسخ دادن به سوال بگیریم این ایراد به خود شورا هم وارد است که نحوه طرح سوال مناسب نیست نه تنها شهرداری همدان بلکه در کل کشور جذب سرمایه‌گذار با مشکل مواجه است برای سایت گردشگری باغ ویلا‌ها توسط سرمایه‌گذاران ترک شهرداری و شورا همکاری کردند، اما  مشکلات دیگری وجود داشته است.

وی افزود: شرکت سیمان از 20 سال پیش به این طرف برای اجرای طرح سرمایه‌گذاری پرونده دارد پس ارتباطی به تعلل شهرداری همدان در این دوره ندارد موضوع ساخت طرح سرمایه‌گذاری اسکای مال در شهر همدان نیز کلا تخلف است.

در این بخش از جلسه علی رحیمی‌فر، عضو شورا به صحبت‌های سعید شهابی‌نیا اعتراض کرد و گفت: پس اگر سرمایه‌گذاری به تعامل ارتباطی ندارد، شهرداری نباید موضوع سرمایه‌گذاری را مطرح کند اکنون سه چهارم از زمان فعالیت شورای دوره ششم سپری شده است باغ پرندگان 3 سال قبل کلنگ‌زنی شده است.

خرید هواپیما توسط شهرداری و شهرداری الکترونیک

سعید حاجی‌بابایی دیگر عضو شورای شهر همدان نیز گفت: صدور‌ مجوز‌ها نسبت به دوره قبل با راه‌اندازی شهرداری الکترونیک که امکان رصد و زمان صدور پروانه وجود دارد کاهشی است صدور پروانه 27 مرحله‌ای بود که اکنون  به 7 مرحله رسیده است طرح سرمایه‌گذاری باغ پرندگان نیز همچنان با در بسته کمیسیون ماده 5 مواجه است شورا تفویض اختیار شهردار را کاهش داده است طرح جامع اعلام شده است از سال 96 دولت روحانی به نتیجه نرسیده بود، فقط باید نقشه‌ها ابلاغ شود که به شهرداری ارتباط ندارد ساخت طرح اسکای مال را معاون وزیر متوقف کرده است.

شهردار همدان نیز بیان کرد: زمین‌های کوی بهشتی و الوند 20 تا 30 سال بلاتکلیف بود، همچنین در مورد ورزشگاه 6 هزار نفری شهید سیلمانی مشکل حل نشده داشت، این شهر بستر حاشیه است شهرداری درگیر کار اجرایی است و حرف برای گفتن زیاد دارد، نباید پاسخ بدهیم که کار قفل شود، بهشتی و الوند مصوب شده است و منتظر ابلاغ است. شهرداری همدان موفق شد 10 درصد سهم خود را بگیرد ابتدای راه سرمایه‌گذاری هستیم، اما این مسیر ریل‌گذاری شده است. تفکیکی زمین‌های ارتش حل شده شهرداری خرید هواپیما را در دستور کار دارد.

نقص پل‌های عابر پیاده و تعمیر امکانات آن

سوال دوم نیز به این شکل مطرح شد که عدم تعمیر و نگهداری پل‌های عابر پیاده، افزایش تصادف‌های جرحی و فوتی و غیره از مطالبات مردم شهر شده است شهردار همدان در پاسخ به این سوال گفت: ابتدا باید در این حوزه آسیب‌شناسی شود که شهرداری چه عملکردی در این حوزه داشته است، پل‌های مکانیزه به دلایلی از مسیر ارائه خدمات خارج شده بود که با قرار‌داد شهرداری‌های مناطق برخی از پل‌های عابر پیاده به آسانسور مجهز شدند و در برخی مناطق هم تصمیم به  حذف و جمع‌آوری پل‌های برقی بود.

در این بخش علی رحیمی‌فر، عضوشورای اسلامی شهر همدان، گفت: مناسب‌سازی معابر برای عبور ایمن شهروندان از عرض خیابان از وظایف شهرداری است و شهرداری نمی‌تواند یک خدمت را در این حوزه بر اساس استنباط خود حذف کند قانون را باید اجرا کند و پل مکانیزه تعریف مشخص دارد.

شهردار همدان عنوان کرد: در منطقه یک همه پل‌ها اورهال شده است در دوره‌ای پیمانکار بر اساس قرارداد خود را ملزم به اجرای تعمیر و نگهداری نمی‌دانست و خلع ید شد تا پیمانکار جدید این مجموعه را مدیریت کند که اکنون از این روش برای بهسازی و بهبود این وسایل ترافیکی در شهر همدان استفاده کردیم.

وضعیت ساخت و ساز‌های غیرمجاز شهری همدان

سوال بعدی نیز ارتباط با تاکید اعضای شورا به پیشگیری از ساخت و ساز‌های غیر‌مجاز شهری، فضا‌سازی شهری، تامین فضای بازار‌چه‌های محلی، فضای سبز و ساماندهی دستفروشان و غیره داشت که شهردار همدان، گفت: با توجه به کمبود منابع آب و افت سفره‌های زیر‌زمینی، کاشت انواع درختچه‌های فصلی، دائمی و کم‌آب‌بر را مورد توجه قرار‌ دادیم که بر این اساس 30 درصد صرفه‌جویی در منابع آبی داشتیم. آبیاری مکانیزه اجرا شده است. تانکر‌های حمل آب، آبیاری فضای سبز شهری مجهز به سامانه جی پی اس شدند. استفاده از پساب شهری را بر مبنای قانون درآمد پایدار در دستور کار داریم. سال قبل 10 هکتار فضای سبز در شهر  ایجاد کردیم.

سید مسعود حسینی افزود: در برخی نقاط شهر به دلیل متراژ زمین با کمبود فضای مناسب که باید در حدود 5 هزار متر مربع برای ساخت فضای پارک بزرگ باشیم  مواجه هستیم و ساخت پارک محله با متراژ کم نیز آسیب‌های شهری را ایجاد کرده است. بساط‌گستران بوعلی و وانت‌بار‌ساماندهی شدند هر ماه تقریبا 20 فک پلاک داشتیم. در موضوع کنترل نظارت با نقطه مورد انتظار مردم فاصله داریم که باید تقویت شود آماری هم از  عملکرد این حوزه ارائه شد که این آمار‌های ارائه شده واکنش اعتراضی اعضای شورا را به همراه داشت.

علی اکبر نظری گفت: اکنون در روستا‌های جدید الحاق به شهر همدان ساخت‌و ساز‌های چند طبقه را شاهد هستیم آن هم نه یک واحد بلکه چند 10 واحد است حتی در باغ‌های همدان 20 نفر از آقایان مدیر‌کل ساخت و ساز ویلا داشتند و شهرداری مانع ساخت و ساز نشده است.

وی افزود: در سال‌های قبل چه زمانی بیش از یک طبقه ساخت و ساز غیر‌مجاز داشتیم. در قاسم‌آباد 10 تا 20 واحد طبقه ساختند. شهرداری باید با افرادی که از طریق رانت و گروه ساخت و ساز کردند برخورد کند، نه افرادی که یک آجر برای ساخت واحد کوچک روی هم گذاردند، کنترل و نظارت را تقویت کردیم و 26 نفر نیروی جدید دارد.

مهدی حیدری دیگر عضو شورا نیز گفت: مدیران شهرداری همدان مدیرانی وظیفه‌شناس و پاکدست هستند، اما ابتدا با ساخت و ساز غیر‌مجاز اراده می‌خواهد، بعد ابزار این ساخت و ساز‌های غیر‌مجاز حقی است که از نسل‌های آینده گرفته شده این مسائل است که مردم را از خدمات شهرداری ناامید کرده است. همدان در ساخت و سازهای غیر‌مجاز در سال 1402 به رتبه نخست رسیده، در حالی که قبلا اعتراض مردم درباره مسائل دیگر بود.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن