Back شما اینجا هستید: صفحه اصلی خبر شهر و شورا ضرورت تسریع در اجرای پروژه های فرهنگی و سالن های ورزشی

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان تأکید کرد:
ضرورت تسریع در اجرای پروژه های فرهنگی و سالن های ورزشی

نخستین جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان پس از انتخابات هیئت رئیسه در سال چهارم از دوره جاری شورا با حضور اعضای کمیسیون، معتمدین محلات و شورایاران دور سوم شورا، معاونین و مدیران شهرداری پیرامون موضوعات بررسی پروژه های عمرانی فرهنگی از جمله فرهنگسراهای در حال ساخت برگزار شد.

به گزارش "همدان نیوز" و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا در این جلسه ضمن تقدیر از زحمات علی رضایی رئیس سابق این کمیسیون به ارائه گزارشی از وضعیت فرهنگسراها پرداخت و گفت: پیگیری ساخت فرهنگسراها و سالن های ورزشی از دور سوم شورا از سال 91 شروع شد که بنده طی این چهار سال به عنوان مسول با جدیت پیگیر تملک ، ساخت و تجهیز این پروژه ها بوده ام.

رضا غلامی خجسته اضافه کرد: تعدادی از فرهنگسراها از پیشرفت بالایی برخوردارند و بزودی تجهیز شده و راه اندازی خواهد شد.

رضا غلامی خجسته با تاکید بر تسریع در روند عملیات اجرایی فرهنگسراها و سالن های ورزشی از 12 فرهنگسرای در حال ساخت در شهر خبر داد و گفت: زمین 19 پروژه  نیز آماده ساخت بوده و 10 پروژه هم به بهره برداری رسیده است.

خجسته از واگذاری 7 زمین برای احداث فرهنگسراها خبر داد و اضافه کرد: همچنین 20 زمین در حال پیگیری جهت ساخت است و تاکنون سه زمین برای احداث سالن های ورزشی به سپاه واگذار شده که از این تعداد دو مورد در حال ساخت است.

وی همچنین  اظهار کرد: تاکنون برای تالار قرآن همدان225  میلیارد ريال هزینه شده که عدم پوشش گنبد تالار قرآن مشکل اصلی این پروژه است و این پروژه در حال حاضر 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

رضا غلامی خجسته افزود: رضا غلامی خجسته با اعلام اینکه پروژه تالار قرآن همدان جزو حوزه‌های شهرداری ستاد محسوب می‌شود، عنوان کرد: امسال برای این پروژه 70 میلیارد ريال در نظر گرفته شده که انتظار می‌رود بزودی شاهد راه اندازی پروژه باشیم.

وی عنوان کرد: امسال برای تکمیل پروژه‌های ولایت، نورمحال، محمدیه و فاز دوم فرهنگسرای مهر 21 میلیارد ريال در نظر گرفته شده که انتظار می‌رود شهرداری همدان در این زمینه اقدامات خوبی را داشته باشد.

وی با اعلام اینکه امسال برای فاز دوم فرهنگسرای تاریخ و تمدن سه میلیارد ريال اعتبار پیش‌بینی شده است، عنوان کرد: برای احداث فاز نخست دهکده ورزشی همدان پنج میلیارد ريال اعتبار پیش‌بینی شده که تاکنون روند اجرای پروژه مورد قبول نبوده است.

رضا غلامی خجسته اظهار داشت: برای اجرای پروژه‌های فرهنگسرای شهر همدان 138 میلیارد و 500 میلیون ريال در بودجه امسال پیش‌بینی شده که انتظار می‌رود مدیران شهرداری نسبت به این روند اقدام کنند.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگسراها باید فعال بوده و اقشار مختلف امکان استفاده از ظرفیت ایجاد شده را داشته باشند اظهار داشت: معاونت فرهنگی شهرداری همدان ساخت مجموعه‌های فرهنگسرا و ورزشی را در دستور کار قرار داده و این موضوع را عملیاتی کنند.

این عضو شورای اسلامی شهر همدان با تاکید بر حمایت تیم فوتبال شهرداری همدان اظهار کرد: با توجه به اینکه تیم فوتبال شهرداری همدان با همت و تلاش فراوان از لیگ دسته سه به دسته دو صعود کرد در حالی که تیم پاس از دسته یک به دو سقوط کرد بر این اساس باید این تیم شهرداری مورد حمایت واقع شود.

خجسته از فعالیت معتمدین محلات در رفع مشکلات مردم و مسایل محلات تشکر کرد و یادآور شد: لازم است کمیته های مختلفی در کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا تشکیل شده و از افراد توانمند وفعال حوزه های فرهنگی و اجتماعی در این کمیته ها حضور داشته و از نظرات انها بهره گرفته شود.

وی تشکیل کمیته فرهنگسراها و سالن های ورزشی را از جمله این کمیته ها برشمرد .

خجسته در ادامه با اشاره به مصوبه و تشکیل شورای اجتماعی محلات اظهار کرد:با توجه به اینکه بعضی از معتمدین محلات نسبت به اجرای شورای اجتماعی محلات ابهاماتی دارند لازم است اعضای کمیسیون فرهنگی اجتماعی به همراه معاونت فرهنگی، کارشناسان و مدیران نواحی و مسولین فرهنگی مناطق شهرداری به همراه 12 نفراز معتمدین و فعالان فرهنگی از اجرای طرح شورای اجتماعی محلات شهر مشهد بازدید به عمل آورند. 

فرهنگ پایه و اساس تمامی مباحث در جامعه است

در ادامه رئیس شورای اسلامی شهر همدان با اعلام اینکه فعالیت فرهنگسراهای همدان مختص به زمان اداری نباشد، گفت: امیدواریم شورای شهر و شهرداری با تمام ظرفیت در زمینه فرهنگی شهر ورود پیدا کنند.

رضا میرزایی با بیان اینکه شاید مشکل اصلی جامعه تورم و عدم اشتغال هست که شهر همدان نیز با این دغدغه‌ها مواجه است افزود: ریشه و اساس تمامی مباحث سیاسی، اقتصادی و اجتماعی  جامعه به فرهنگ مربوط می‌شود.

میرزایی با اشاره به این‌که اگر فرهنگ یک جامعه اصلاح شده و خوب باشد تمام مباحث اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیز مدیریت می‌شود، افزود: باید به این اعتقاد رسید که مسائل مختلف جامعه متاثر از مباحث فرهنگی بوده و باید تلاش جدی در این زمینه شکل بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه خروجی فعالیت‌های فرهنگی زمانی مطلوب و مورد رضایت خواهد بود که مردم را در این مسائل درگیر کنیم اظهار کرد: علاوه بر فرهنگسراها در حسینیه‌ها، پایگاه‌های مقاومت و مساجد می‌توان برنامه‌ریزی کرده و از برنامه‌ها حمایت کرد تا پیشکسوتان و معتمدان بتوانند در مناطق خود فعالیت بیشتری داشته باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: وقتی گفته می‌شود فرهنگ ریشه و اساس توسعه و رشد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است پس  باید زمینه را برای اجرای برنامه‌های فرهنگی فراهم کرد تا بتوان به فرهنگ‌سازی مناسبی در این زمینه دست یافت.

میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اساس کار این است که شهروندان بدانند در شورای شهر همدان چه می‌گذرد، یادآور شد:در مباحث تخصصی اختلاف نظر و تبادل نظر وجود دارد ولی توهین و انتقاد جایگاهی ندارد چراکه باید به مصوبات قانونی مبتنی بر نظر کارشناسی دست پیدا کنیم.

اجرای پروژه پیاده‌راه‌سازی نیازمند فرهنگسازی است

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه بیان کرد: در طی دو سال عمر کمیسیون معماری، شهرسازی، فنی و عمرانی تلاش شد فرهنگسراهایی که همه اعضای شورای شهر برای آن تلاش و کمک کرده بودند عملیاتی شود.

ابراهیم مولوی با تاکید بر فرهنگسازی برای اجرای پروژه پیاده‌راه‌سازی خیابان بوعلی توسط معتمدین همدان گفت: پیاده‌راه‌سازی 6 خیابان اصلی همدان جز مصوبات طرح تفضیلی است که باید اجرایی شده و یکی از ضرورت‌های شهر همدان محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: پس از اجرای پروژه پیاده‌راه‌سازی خیابان بوعلی پروژه پیاده‌راه‌سازی خیابان اکباتان نیز آغاز می‌شود.

بکارگیری ظرفیت معتمدین برای حرکت شورای اجتماعی محلات

در ادامه جلسه عضو شورای شهر همدان معتمدین همدان را موتور حرکت شورای اجتماعی محلات دانست و گفت: شورای اجتماعی محلات فاصله بین مردم و مدیریت شهری را کاهش می‌دهد.

علی رضایی اظهار کرد: کمیسیون فرهنگی باید تلاش کند با بهره‌گیری از متفکران و صاحب نظران شهر رویکرد مدیریت شهری در همدان را از کالبدی، عمرانی و خدماتی به فرهنگی و اجتماعی تغییر دهد.

 رضایی تاکید کرد: پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی باید در شهر مورد توجه قرار گیرد که کمیسیون به دنبال نهادینه کردن این موضوع بوده تا هر پروژه و طرحی که در شهر اجرا می‌شود باید پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشد.

وی با اعلام اینکه شورای اجتماعی محلات در راستای تغییر رویکرد شهر باشد، افزود: شورای اجتماعی محلی است که اشخاص به دنبال ارتقا زندگی شهروندان و ساکنان محله هستند و با هم‌اندیشی و هم‌فکری برای محله برنامه تهیه می‌کنند که این نشانه مدنیت، سرمایه معنوی و اجتماعی شهر است.

وی عنوان کرد: شورای چهارم درصدد است نظام برنامه‌ریزی محله‌ای کارآمد و منسجم را ایجاد کرده و براساس اشراف و اطلاعات اعضای این شورا برای محله همفکری و برنامه‌ریزی کنند.

رضایی اظهار داشت: براساس سند مصوب شورای اجتماعی محلات فاصله‌ای که بین مدیران شهری و شهروندان ایجاد شده و یا منابع کافی برای تحقق انتظارات شهروندان وجود ندارد توسط اولویت‌بندی این شورای اجتماعی در برنامه‌ریزی‌ها حل می‌شود.

برخی شورایاران شهر همدان تک‌روی داشتند

دیگر عضو شورای اسلامی شهر همدان هم با اشاره به اینکه در برابر شورایارانی که به دنبال سواستفاده بودند ایستادگی شد، گفت: برخی از شورایاران در دور سوم شورا به دنبال تک‌روی بودند که مشکلاتی ایجاد کرده بود.

سیداحمد حسنی حلم با اشاره به اینکه فرهنگسراها از نظر عمرانی و فیزیکی پیشرفت‌های مختلفی داشته‌اند ولی در این بین برنامه‌ریزی برای فعالیت فرهنگسراها از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: فرهنگسراها تنها نباید برای پر کردن اوقات فراغت مورد استفاده قرار گیرد و این هدف مدیریت شهری نیست.

حسنی حلم بیان کرد: هر فرهنگسرا باید یک مرکز آموزشی و دانشگاه کوچک برای ارتقا فرهنگ سطح شهر باشد که انتظار می‌رود معتمدین محلات نسبت به برنامه‌ریزی در این زمینه اقدام کنند تا به جای پسرفت شاهد پیشرفت لازم را در حوزه فرهنگسراها باشیم.

۴۰درصد از درآمد شهرداری همدان محقق شد

معاون اداری مالی شهردار همدان نیز گفت: علی رغم کمبود منابع مالی شهرداری همدان تلاش کرده پروژه‌ها تعطیل نشود.

حضرت‌زاده با اعلام اینکه در ماه‌های آینده بیشترین دستگاهی که پروژه قابل افتتاح دارد شهرداری همدان است، اظهار کرد: تا پایان امسال این قدرت و توان در شهرداری همدان وجود دارد که ماهانه دو پروژه قابل افتتاح در سطح شهر همدان داشته باشد.

معاون ‌‌شهردار همدان با بیان اینکه براساس تعهدی که روی دوش شهرداری و شورای شهر بوده تاکنون اجازه وقفه برای پروژه‌های شهری داده نشده است، افزود: گاهی حقوق برخی از کارکنان شهرداری با تاخیر پرداخت شده در صورتی که می‌شد این اتفاق رخ ندهد ولی تلاش شد تا با این اقدام از تعطیلی پروژه‌های عمرانی شهر جلوگیری شود و شهرداری همدان آبروی خود را در گرو قرار داده تا پروژه‌های عمرانی اولویت‌بندی شده را اجرایی کند.

حضرت زاده اظهار داشت: اولویت‌بندی پروژه‌های عمرانی توسط شورای شهر همدان تعیین شده و این پروژه‌های دارای اولویت باید تا پایان امسال به اتمام برسد.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن