Back شما اینجا هستید: صفحه اصلی خبر اجتماعی تبدیل باغ بديع‌الحكمای همدان به سلامتكده طب سنتي و موزه تاريخ علوم پزشكي

رئيس دانشگاه علوم پزشکی همدان خبر داد:
تبدیل باغ بديع‌الحكمای همدان به سلامتكده طب سنتي و موزه تاريخ علوم پزشكي

رئيس دانشگاه از خريد باغ بديع‌الحكماء توسط علوم پزشكي همدان خبر داد و گفت: اين باغ به سلامتكده طب سنتي و موزه تاريخ علوم پزشكي همدان تبديل مي‌شود.

به گزارش "همدان نیوز" و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان، سید حبیب اله موسوی‌بهار از ایجاد سلامتکده طب سنتی در عمارت بدیع‌الحکما همدان خبر داد و اظهار کرد: باغ بدیع‌الحکماء با ساختمان قدیمی که متعلق به مرحوم بدیع‌الحکما بود خریداری شد تا آنجا را تبدیل به سلامتکده طب سنتی و موزه تاریخ علوم پزشکی کنیم.

وی با بیان اینکه بیشتر از یک سال پیگیر خرید این مکان بودیم که خوشبختانه دو هفته پیش معامله خرید انجام شد، گفت: اعتبار خرید این مکان از تهران جذب شده است.

رئیس دانشگاه با اهمیت به این موضوع افزود: با این اقدام اولاً از عمارت تاریخی بدیع‌الحکما که در واقع یک ساختمان ثبت شده میراث فرهنگی است، حفاظت خواهد شد و دوماً طب سنتی ایرانی و اسلامی که در دوران مرحوم بدیع‌الحکما مورد توجه بوده، در این مکان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه مرحوم بدیع‌الحکما در این باغ ساکن بوده و در آنجا نیز کار طبابت انجام می‌داد، خاطرنشان کرد: آثار قدیمی طبابت و نوشته‌هایی از او موجود است و در قالب موزه در معرض دید گردشگران قرار خواهد گرفت.

موسوی‌بهار با تاکید به اینکه با ایجاد سلامتکده طب سنتی ایرانی و اسلامی، طب سنتی آکادمیک همراه با تحصیلات دانشگاهی و قوی راه‌اندازی می‌شود، تصریح کرد:‌ با این اقدام مردم همدان می‌توانند از طب سنتی کاملاً  علمی و پیشرفته استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه این موضوع به بسیاری از بیماران کمک خواهد کرد و مصرف داروهای شیمیایی نیز کمتر خواهد شد، گفت: در دانشکده طب سنتی ایرانی اسلامی مراقبت‌های بهتری به بیماران آموزش داده می‌شود.

رئیس دانشگاه ادامه داد: استفاده از گیاهان دارویی رواج بیشتری خواهد یافت و مراجعات مردم نیز در این زمینه به سمت افراد تحصیلکرده این رشته خواهد بود، نه فردی که بخواهد دکان باز کند و ادعای تبحر در طب سنتی را داشته باشد اما هیچ مسوولیتی نیز در قبال اقدامات خود نداشته باشد.

وی از تبدیل یک طبقه از ساختمان مرحوم بدیع‌الحکما به موزه تاریخ پزشکی همدان تبدیل خبر داد و در ادامه از مردم خواست هر نوشته، عکس، ابزار و هر چیزی که به یادگار دارند و مربوط به تاریخ علوم پزشکی منطقه است در اختیار قرار دهند تا موزه علوم پزشکی همدان شکل گیرد.

موسوی‌بهار با بیان اینکه این آثار به نام خود افراد در موزه نگهداری خواهد شد، افزود: این اقدام کم کم باعث جذب توریست خواهد شد  چراکه گردشگران  با مراجعه به این مکان نه تنها از این باغ زیبا دیدن خواهند کردند بلکه از آثار قدیمی تاریخ علوم پزشکی نیز بازدید می‌کنند.

لازم به عنوان  است باغ بدیع‌الحکما از جاده دره مرادبیک نزدیک برج تندیس فعلی شروع شده و تا منطقه پردیس امتداد دارد که در نهایت به باغ ذوالریاستین و بعدها باغ دکتر ارفع ختم می‌شود.

اهمیت حفظ باغ بسیار ارزش بالایی دارد چراکه باغ بدیع‌الحکما به جز جنبه محیط زیستی، از لحاظ تاریخی هم بسیار باارزش است زیرا این اثر به دوران قاجار بازمی‌گردد، این باغ گویای سال‌های حیات بدیع‌الحکما طبیب خوشنام همدانی و رفت‌ و آمد بزرگانی بوده که متاسفانه سالها مورد بی‌توجهی بود، امیدواریم با اقدام دانشگاه علوم پزشکی شاهد احیای این عمارت و باغ باشیم.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن