چگونه همه اطلاعات حیاتی خود را از رایانه‌های شخصی حذف کنیم

b_150_150_16777215_00_images_policefata520.jpgبا وجود سخت افزارهای جدیدی که هر روز با مزایای بیشتر وارد بازار می‌شوند و با توجه نیاز کاربران به این تجهیزات رایانه‌ای جدید کارآمد باعث می‌شود که کاربران تجهیزات رایانه‌ای قدیمی خود را کنار گذاشته و از تجهیزات بروز استفاده نمایند با این حال، قبل از فروش رایانه قدیمی خود به هر شخص دیگری، کاربران باید از چند چیز مانند داده‌های شخصی، برنامه‌ها و اطلاعات حیاتی کاری و غیره ... مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

به گزارش "همدان نیوز"، فقط برای یک بار فکر کنید که اگر رایانه‌ای که شما تا به حال به کسی فروخته‌اید، جزئیات بانکی شما مانند اعتبارنامه‌ها، رمزهای عبور بانکی و غیره را در خود ذخیره داشته باشد، در این صورت به راحتی زمینه سوء استفاده مالی را می‌تواند فراهم کند.

بهترین روش برای جلوگیری از این آسیب‌های احتمالی قبل از فروش تجهیزات رایانه‌ای راه اندازی مجدد کامپیوتر‌های قدیمی شما است. مهم نیست که شما از ویندوز، لینوکس یا MacOS استفاده می‌کنید، گزینه تنظیم مجدد کارخانه در هر سیستم عامل با نام‌های مختلف موجود است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با چند روش تنظیم مجدد کارخانه روی سیستم عامل‌های مختلف آشنا کنیم:

از آنجا که اپل، ویندوز و Chromebook بیشترین  سیستم عامل‌های مورد استفاده هستند، در زیر روند بازنشانی کارخانه این سه سیستم عامل را ذکر کرده‌ایم:

۱- ویندوز

خوب، از بین بردن اطلاعات شخصی از کامپیوتر ویندوز شما فرایندی آسان است. اما قبل از شروع روند تنظیم مجدد کارخانه، باید چند چیز را در نظر بگیرید. اگر شما قصد راه اندازی مجدد سیستم خود را دارید، باید یک پشتیبان مناسب از اطلاعات رایانه خود ایجاد کنید. از آنجا که فرایند راه اندازی مجدد تمام فایل‌ها و پوشه‌ها را حذف می‌کند، لازم است همه فایل‌ها را در یک دیسک خارجی پشتیبان گیری کنید.

برای ویندوز ۱۰، منوی Start را باز کنید و سپس عبارت «Update & Security» را جستجو کنید. از پنجره Update & Security بر روی گزینه Recovery کلیک کنید. در حال حاضر از منوی بازیابی، شما باید بر روی گزینه 'Reset this PC' کلیک کنید. در پنجره بعدی، باید Start را انتخاب کرده و دستورالعمل‌های روی صفحه را به حالت قبل بازگردانید.

۲- اپل

درست مانند کاربران ویندوز، کاربران اپل قبل از انجام بازگشت به حالت کارخانه باید یک پشتیبان مناسب ایجاد کنند. کاربران اپل می‌توانند فایل‌های مهم خود را به یک درایو خارجی یا ذخیره سازی ابر پشتیبان گیری کنند. با این حال، پس از پشتیبان گیری از فایل‌ها و پوشه‌ها، ویژگی‌های iCloud را غیرفعال کنید.

حالا شما باید کامپیوتر خود را دوباره راه اندازی کنید و در هنگام راه اندازی، کلید Shift + Option + Command + R را فشار دهید تا لوگوی اپل ظاهر شود. ترکیب کلیدی کامپیوتر شما را مجبور به نصب مجدد سیستم عامل می‌کند.

حالا شما می‌توانید یک پنجره بازشو مشاهده کنید که در آن شما باید گزینه Disk Utility را انتخاب کنید. در حال حاضر در Disk Utility، دیسک داخلی ساخته شده خود را پیدا کرده و پاک کنید. اکنون فرمت MacOS Extended ‪(Journaled) را انتخاب کنید. در حال حاضر، صبر کنید تا نرم افزار دیسک فرایند بازنشانی را خاتمه دهد. پس از انجام این کار، Disk Utility را انتخاب کنید.

۳- Chromebook

خوب، کاربران Chromebook قبل از پاک کردن رایانه خود نیازی به انجام کاری ندارند. از آنجا که اکثر فایل‌ها در حال حاضر آنلاین در Google Drive ذخیره می‌شوند. بنابراین، نیازی به پشتیبان گیری نیست. با این حال، اگر شما فکر می کنید که شما برخی از فایل های که شما نیاز به پشتیبان گیری دارند، قبل از اینکه به حالت کارخانه لپ تاپ یا کامپیوتر خود را تنظیم مجدد کنید پشتیبان‌ گیری را انجام دهید.

کاربران Chromebook باید بر روی عکس نشان داده شده در حساب کلیک کنند. اکنون تنظیمات را باز کرده و به قسمت «پیشرفته» بروید. اکنون، تحت بخش پیشرفته، Powerwash را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید. در حال حاضر کامپیوتر شما راه اندازی مجدد و تمام اطلاعات شخصی شما را حذف خواهد کرد.