بیمارستان اکباتان؛ از وعدههای ناسرانجام آقای نماینده تا پیشرفت ۹۶ درصدی پروژه
- توضیحات
- منتشر شده در دوشنبه, 16 آبان 1401 10:19
- نوشته شده توسط فرشته اکبری
باغ نظری در همدان یکی از باغهای تاریخی این شهر است که در دوره پهلوی، مالک آن بخشی از ملک خود را برای ساختن فضای درمانی وقف میکند و بیمارستانی توسط مسیحیان در این مکان احداث میشود. بیمارستانی که با نام «اکباتان» در میان همدانیها شناخته شده و چند سالیست که وعده افتتاح آن پس از تخریب و بازسازی را میشنویم.
به گزارش "همدان نیوز"، این بیمارستان در سالهای اولیه زیرنظر مسیونرهای آمریکایی اداره میشد و به همین علت به «بیمارستان آمریکاییها» معروف بود. پس از پیروزی انقلاب در سال ۵۷، مسیونرها ایران را ترک کردند و اداره امور بیمارستان به دولت جمهوری اسلامی واگذار شد و از آن پس به نام بیمارستان «اکباتان» تغییر نام یافت.
تخریب و بازسازی یا مصوبه «احداث بیمارستان جایگزین اکباتان همدان» از سال ۸۷ در زمینی به مساحت ۲۷ هزار مترمربع آغاز شد و بیمارستان جدید شامل ساختمان اصلی، الحاقی و فضاهای جنبی و با ظرفیت ۲۷۲ تخت است.
با افتتاح «مرکز آموزشی، درمانی، تخصصی و فوق تخصصی قلب و عروق فرشچیان همدان» در سال ۹۴ توسط رئیس جمهور وقت، تجهیزات و امکانات و بیماران بیمارستان اکباتان به فرشچیان منتقل شد و چراغ این بیمارستان، پس از حدود ۹۰ سال فعالیت خاموش شد.
وعدههای ناسرانجام افتتاح بیمارستان اکباتان همدان
دکتر سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت یازدهم در سفر هیأت دولت به همدان، پس از افتتاح بیمارستان فرشچیان به دیدار خانواده آن خیر مرحوم رفت و گفت که تا پیش از پایان دولت یازدهم یعنی تا سال ۹۶، بیمارستان اکباتان آماده بهرهبرداری است.
در تیرماه ۹۵، محمد رودباری، مدیرکل وقت راه و شهرسازی استان همدان در حاشیه بازدید مسئولان شهرستان همدان از روند ساخت پروژه ۲۷۲ تختخوابی بیمارستان اکباتان همدان اظهار کرد که احداث این بیمارستان تاکنون از پیشرفت ۵۲ درصدی برخوردار بوده است.
در شهریورماه همان سال، حسین افشاری، معاون برنامهریزی و عمرانی وقت فرمانداری همدان در مراسم افتتاح چندین بوستان و تعدادی از پروژههای عمرانی شهرداری همدان در حالی از پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصدی این پروژه خبر داد که حبیبالله بیات، معاون برنامه ریزی و بودجه وقت اداره کل راه و شهرسازی همدان ۱۹ دیماه همان سال یعنی چهار ماه بعد در کمیته برنامهریزی شهرستان همدان، پیشرفت فیزیکی این پروژه را ۵۲ درصد اعلام کرد.
حمیدرضا حاجیبابایی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ۱۳ آبان ۹۶ در آیین افتتاح بخش اورژانس سرپایی مرکز آموزشی و درمانی شهید بهشتی همدان ادعا کرد که بیمارستان اکباتان همدان مهرماه سال آینده افتتاح میشود اما فرهاد فرزانه، مدیرکل وقت راه و شهرسازی استان همدان ۵ بهمنماه ۹۶ در بازدید معاون وزیر راه و شهرسازی از روند ساخت این پروژه، پیشرفت فیزیکی ساخت بیمارستان اکباتان را ۵۵ درصد اعلام کرد.
۲۹ خرداد ۹۷، حمیدرضا حاجیبابایی در جمع خبرنگاران با اشاره به توقف چند ساله پروژه بیمارستان اکباتان همدان، بیان کرد که این پروژه در دو سال اخیر سرعت خوبی گرفته است که با تکمیل و تجهیز لازم، این بیمارستان امسال به بهرهبرداری میرسد که دیگر نماینده وقت همدان در مجلس شورای اسلامی یعنی امیر خجسته، ۱۵ آبانماه ۹۷ در بازدید از پروژه بیمارستان اکباتان همدان، گفت که این طرح هم اکنون با صرف هزینهای افزون بر ۵۱ میلیارد تومان، ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل و تجهیز آن ۸۰ میلیارد تومان دیگر هم نیاز است.
حمیدرضا حاجیبابایی بار دیگر ۱۷ آبانماه ۹۷ در جمع دانشجویان نخبه استان همدان، مدعی شد که بیمارستان اکباتان در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید. حاجیبابایی ۵ اردیبهشتماه ۹۸ در جلسه قرارگاه اقتصاد مقاومتی مطرح کرد که تکمیل بیمارستان اکباتان همدان به ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
سیدسعید شاهرخی، استاندار وقت همدان ۲۴ تیرماه ۹۹ در جلسه اعضای ستاد مقابله با کرونا همدان که با حضور ایرج حریرچی، معاون کل وقت وزیر بهداشت برگزار شد، بیان کرد که سعید نمکی، وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به همدان قول تخصیص اعتبار به بیمارستان اکباتان را داده و تکمیل این طرح نیازمند ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان اعتبار است.
محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ۱۳ شهریورماه ۹۹ در حاشیه بازدید از بیمارستان اکباتان اظهار کرد که با توجه به اینکه بیمارستان اکباتان همدان، بیمارستان جایگزین است و نیازهای این استان و غرب کشور را برطرف میکند، باید هر چه سریعتر به بهرهبرداری برسد. براساس توافق صورت گرفته با پیمانکار، بخش کلینیک و بخش بستری آن تا پایان سال ۹۹ و کل بیمارستان تا ۱۲ فروردین سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد.
دکتر محمدمهدی مجذوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ۱۱ بهمنماه ۱۴۰۰ در جمع خبرنگاران بیان کرد که بیمارستان در حال ساخت اکباتان همدان تا پایان خردادماه سال آینده به افتتاح و بهرهبرداری میرسد.
بهروز رحیمی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۴ فروردین ۱۴۰۱ در حاشیه بازدید از پروژههای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد که بیمارستان اکباتان همدان در هفته دولت افتتاح می شود. تجهیز این پروژه از هفتههای نخست سال جاری در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته و خوشبختانه با مدیریت مطلوبی که در حال حاضر در سطح دانشگاه و استان همدان صورت گرفته امید آن میرود در زمانبندی مناسب روند کار به فرجام و بهره برداری برسد.
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۶ خردادماه ۱۴۰۱ در سفر به همدان و بازدید از مراکز درمانی و پروژههای در حال ساخت این حوزه، گفت که بیمارستان اکباتان ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. ۲۶۰ میلیارد تومان برای مصارف ساختمانی این مرکز هزینه شده و ۱۰۰ میلیارد تومان هم برای تکمیل این بیمارستان مورد نیاز است.
وعدههای ناسرانجام اتمام این پروژه و نیاز استان به تکمیل این بیمارستان مهم، باعث شد تا آخرین وضعیت ساخت بیمارستان اکباتان را از سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان پیگیری کنیم.
پروژه ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و منتظر تجهیز بیمارستان هستیم
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این پروژه در حال حاضر ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. داخل بیمارستان به ویژه در طبقات بالایی کار تمام شده و فقط یکسری مسائل جزئی در طبقات ابتدایی مانده است.
علیرضا توقیری تصریح کرد: پروژه ساخت بیمارستان اکباتان با قدرت جلو میرود و فضاسازی بیرونی، محوطه سازی و ساخت پارکینگ برای بیمارستان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه ما منتظر تجهیز بیمارستان هستیم، افزود: تجهیزات پزشکی بیمارستان به عهده هیأت امنای ارزی وزارت بهداشت است. این مرحله فرآیندی دارد که بخشی از آن انجام و دستگاههای مورد نیاز تأمین شده و بخشی در حال انجام است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان در رابطه با تأمین نیروی انسانی مورد نیاز این بیمارستان، بیان کرد: مشکلی از این نظر وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه تلاش می کنیم این بیمارستان حتماً امسال به بهربرداری برسد، گفت: افتتاح نمایشی یا تبلیغی نداریم، باید اول کار در بیمارستان را آغاز و سپس آن را افتتاح کنیم.
توقیری در رابطه با فعالیتهای این بیمارستان، توضیح داد: بیمارستان اکباتان به گستردگی بیمارستان بعثت نیست اما فعالیتهایی در حوزه اطفال، اورژانس، جراحی، داخلی و ... خواهد داشت.