Back شما اینجا هستید: صفحه اصلی خبر اقتصادی صرفه‌جویی 248 میلیون مترمکعبی آب در همدان

صرفه‌جویی 248 میلیون مترمکعبی آب در همدان

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی تاکنون 3194 حلقه چاه غیر مجاز در استان همدان پر و مسلوب المنفعه شده است.

به گزارش "همدان نیوز"، منصور ستوده اظهار داشت: با انسداد 3194 حلقه چاه غیرمجاز از برداشت  بیش از 248 میلیون متر مکعب آب در منابع زیرزمینی جلوگیری بعمل آمده است.

وی افزود: بیشترین تعداد چاههای پرشده در شهرستانهای کبودرآهنگ با 958 حلقه چاه و شهرستان رزن با 614 حلقه چاه است.

وی با بیان اینکه تعهد ما برای سالجاری پر کردن 530 حلقه چاه غیرمجاز است، گفت: 90 درصد این چاهها در شهرستان های رزن و کبودراهنگ است.

ستوده گفت: از ابتدای سالجاری نیز تاکنون با پر کردن 457 حلقه چاه غیر مجاز در استان همدان به میزان بیش از 23 میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است.

وی گفت: تا کنون 4036 حلقه چاه مجاز مجهز به کنتور هوشمند آب وبرق شده اند که این روند به طور جدی و با سرعت در حال انجام است.

ستوده با اشاره به اهمیت تامین آب شرب، ادامه داد: آب اشامیدنی شهرهای تویسرکان و سرکان از چاه های آب دشت فریازان تامین می شد اما اکنون با کاهش قابل توجه منابع آب زیر زمینی، استفاده از آب سد سرابی برای تامین آب آشامیدنی این دو شهر و برخی روستاهای اطراف در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: درحال حاضر نیز تامین آب شرب شهر سرابی واقع درمسیر خط انتقال از طریق سد وخط انتقال آب شرب تامین میگردد وی بیان کرد: طرح ساخت تصفیه خانه شهرستان تویسرکان  با بیش از50 درصد پیشرفت به روش BOT ( ساخت ، بهره برداری و انتقال) و با حضور بخش خصوصی و اعتباری حدود 20 میلیارد تومان در حال اجرا است.

ستوده با اشاره به مزیت های استفاده از روش BOT و مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح های مختلف عمرانی گفت: تاخیر در روند امور اجرایی در روش BOT به ضرر سرمایه گذار بخش خصوصی تمام می شود و به همین دلیل سرعت اجرای طرح در این روش بیشتر می شود.

وی افزود: تصفیه خانه سد سرابی پس از آغاز به کار می تواند 315 لیتر در ثانیه آب تصفیه شده را ازطریق خط انتقال آب به مخزن بهشت زهرای تویسرکان  بدهد که این میزان یک و نیم برابر نیاز شهر تویسرکان و سرکان و پاسخگوی دو برابر جنعیت کنونی این شهرهادرافق 1410  است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان از پیشرفت 97 درصدی طرح خط انتقال آب سد سرابی به مخزن شهر تویسرکان خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح تا کنون 20 میلیار تومان هزینه شده است.

ستوده گفت: از انجا که اولویت دولت و وزارت نیرو در سال های گذشته تکمیل عملیات اجرایی سد های با پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد در کشور بود، متاسفانه اعتبار کافی به سدهای با پیشرفت فیزیکی کمتر از 20 درصد تخصیص داده نشد لیکن با پیگیری بسیار خوب استاندارمحترم، نماینده محترم مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی و این شرکت، ادامه عملیات اجرایی سد گرین با طرح جدید مجددا" شروع خواهد شد.

 وی افزود: پیشرفت فیزیکی سد گرین شهرستان نهاوند در حال حاضر 10 درصد می باشد.

وی گفت: این سد صرفا جهت مصرف آب شرب بوده و برای تامین نیاز آبی شهرستان و حومه آن می باشد و حق آبه کشاورزی همانند روال گذشته و هیچ تغییری نخواهد کرد.

ستوده اظهار کرد: تصفیه خانه آب شهر ملایر که توسط بخش خصوصی به روش BOT درحال ساخت است مبلغ سرمایه گذاری اولیه این  پروژه 400 میلیارد ریال است و مدت ساخت آن 2 سال خواهد بود و دوره بهره برداری از آن 25 سال است که تاکنون به میزان 61 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی گفت: تصفیه خانه ملایر با یک مدول و دو خط جریان با ضریب حداکثری 3/1 قادر به تصفیه 500 لیتر در ثانیه و حجم کل 12 میلیون متر مکعب در سال آب شرب این شهرستان از سد کلان می باشد که در پائین دست سد کلان در حال ساخت است.

ستوده ادامه داد: خط انتقال آبرسانی آب شرب شهر ملایرنیز به میزان 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان به انتقال پساب فاضلاب شهر همدان به نیروگاه شهید مفتح اشاره کرد و افزود: طول این خط لوله 44 کیلومتر است که از تصفیه‌خانه فاضلاب همدان آغاز و به نیروگاه شهید مفتح منتهی می‌شود.

ستوده با بیان اینکه این پساب پیش از این به مصرف امور کشاورزی رسیده، افزود: امروز که این پساب به مصرف نیروگاه شهید مفتح می‌رسد گام موثری در راه جلوگیری از هدررفت منابع آبی زیرزمینی برداشته شده است.

وی بیان کرد: با اجرای این پروژه تعداد بسیاری از چاه‌های آب نیروگاه شهید مفتح از مدار بهره برداری خارج شد.

ستوده تاکید کرد: سد مخزنی خرمرود با حجم مخزن 8 میلیون متر مکعب به منظور تأمین آب شرب منطقه خرمرود، بمیزان یک میلیون و 320 هزار متر مکعب شرب، صنعت یک میلیون و 500 هزار مترمکعب و سهم محیط زیست یک میلیون و 40 هزار متر مکعب توسط سرمایه گذار بخش خصوصی از طریق مجوز ماده 56 در حال احداث و تاکنون نیز 12 درصد پیشرفت فیزیکی طبق برنامه زمانبندی دارد و مابقی آب تنظیم شده برای حق آبه باغات پائین دست می باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان اثرات اجتماعی و اقتصادی اجرای این طرح را ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت و مهاجرت معکوس، افزایش سطح بهداشت عمومی، بهبود شرایط اقتصادی ساکنان منطقه، افزایش تولید، گسترش صنعت گردشگری دانست.

ستوده در پایان به پروژه انتقال آب به استان اشاره کرد و گفت: درجلسه اخیر با مسئولین قرارگاه خاتم الانبیاء با انتقال آب از یکی از استان های همجوار آب شرب 11 شهر و 34 روستای همدان با توجه به تغییر اقلیم آب و هوایی در استان تامین می شود.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن